Over ons

Onze geschiedenis, filosofie & passie

Vanwaar komt de naam "De Baron"?

De eigenaar werd geïnspireerd door de Belgische Baron Édouard Louis Joseph Empain.

Deze man was na een bezoek aan Egypte gefascineerd door de onmetelijke woestijn en besloot er de stad Heliopolis te bouwen.  Heliopolis betekent 'de stad van de zon'.

De naam komt oorspronkelijk van de Belgische Baron Édouard Louis Joseph Empain.

geboren in Belœil, Henegouwen in 1852 was deskundige inzake de aanleg van spoorwegen en trams en werd in die optiek gevraagd om een spoorweg tussen Port Said en Matariya aan te leggen (hij stond ook bekend als de drijvende kracht achter de Parijse metro). Hij zocht ingenieur Jean Jadotaan om de spoorwegen aan te leggen. Empain trekt in januari 1904 naar Egypte om zijn plannen uit te werken. Aangezien deze plannen van de Belgische industrieel niet strookten met de Britse belangen in de regio greep hij naast het contract 

Grand Café & Grill restaurant De Baron 

De Baron is geopend in mei 2017. Grand Café De Baron is een gezellige restaurant waarbij u voor een gezellige en warme sfeer op het juiste adres bent. Geniet van een smakelijke hap, een verfrissende pint bier of een heerlijke koffie.

Wij heten u alvast van hart welkom voor uw luch, diner of onze grill gerechten. Voor wie liever van de Belgische wereldkeuken proeft kan hiervoor ook bij ons terecht.

Bovendien beschikken wij ook nog over een ruime vergader- en of receptiezaal (incl. traiteur) waar u altijd terecht kunt voor al uw speciale gelegendheden.

Grand Café 

De Baron

Een Belgische keuken 

Met een Internationaal accent


Grand Café De Baron is gespecialisseerd in grill gerechten